06 28 51 11 15

La Vie Babyspa

Ben je reeds bevallen? En net kersverse mama/papa geworden? Gefeliciteerd en welkom in deze grote bijzondere wereld kleintje! Bij La Vie Baby Wellness maken wij bewust tijd voor intens contact tussen ouder en kind. Bij ons kun je op een ontspannende manier samen genieten om zo de onderlinge communicatie te bevorderen.  

Je baby’tje groeit 9 maanden lang veilig en vredig in de warme buik van de mama. En plots is na 9 maanden het warme en veilige gevoel weg. De warme baden voelen als de vertrouwde buik van de mama. Door je baby’tje in het badje te plaatsen en te laten drijven zie je de baby stapsgewijs in het water tot rust komen. De bewegingen en golven zullen de balans en coördinatie van je baby verbeteren.

Uit verschillende wetenschappelijke artikelen is bewezen dat hydrotherapie en massage/yoga erg goed is voor zowel baby als de band tussen ouder en kind.  

Het helpt tegen bijvoorbeeld krampjes, obstipatie en reflux. Maar het verbetert ook de spierontwikkeling, uithoudingsvermogen, longcapaciteit, coördinatie en balans van je baby’tje. Vaak slaapt je baby’tje beter en dieper en dit zorgt er ook voor dat je baby’tje sneller groeit. Daarnaast is floaten ook goed voor baby’s met eczeem en andere huidklachten.  

Kortom, zowel hydrotherapie als babymassage hebben diverse positieve effecten die zowel de psychische als motorische ontwikkeling ondersteunt. Daarnaast helpt babymassage de band tussen baby en ouder te versterken.   

Voordelen van La Vie Baby Wellness

Gezuiverd water

35-37 Graden, Chloorvrij, Warm water

Gezondheid

Goed voor de gezondheid en ontwikkeling van je baby

Ruime tijden

Voldoende tijd om optimaal te ontspannen

Ontspanning

Bevordert slaapritme en kalmeert onrustige baby’s

Waarom Baby Wellness Friesland?

La Vie Baby Welness focust zich op zowel de welzijn van de baby als het welzijn van de kersverse mama en papa. Bij ons krijg je voldoende tijd om jullie rustig te installeren en achteraf zal er nog genoeg tijd zijn om je baby’tje te voeden. Wij plannen voor elke La Vie Float sessie 75 minuten in. Er is dus altijd genoeg tijd om aandacht te geven aan jou en je baby’tje.  Voor only float of playfloat sessies plannen wij 45 minuten. Onze babyspa is uitgerust met 2 baden, waarvan de temperatuur tussen de 35 en 37 graden ligt. Na elke sessie worden de baden schoongemaakt en vervolgens weer gevuld met gezuiverd water.  

Zowel Dominique als Marit hebben beide de opleiding tot docent Babymassage/yoga afgerond bij De Weide Blik. Daarnaast is Marit ook fysiotherapeut en geschoold in bekkenklachten na zwangerschap. Marit kan dus de nodige tips en trucks delen met de kersverse mama. Bij La Vie Baby Wellness is het belangrijk dat zowel de ouders als baby met een ontspannend gevoel de deur uitgaan.  

Wij werken met zoveel mogelijk natuurlijke producten en staan voor kwaliteit. Wij gebruiken hydrofiele handdoeken en onze oliën zijn speciaal ontwikkeld voor baby’s en zijn op natuurlijke basis.

Wat kan ik verwachten?

 1. Voordat de sessie start ontvang je van ons een uitleg.
 2. Vervolgens kleed je je baby uit en krijg je van ons een zwembroekje.
 3. Het drijfmiddel wordt boven de schouders geplaatst en ondersteunt de kin.
 4. Vervolgens mag jezelf je baby in bad plaatsen.
 5. Blijf altijd binnen handbereik van je kindje en houd hem of haar altijd in goed in de gaten. Wij verwachten dat je als ouder gedurende de float bij je baby blijft.
 6. Het water is gezuiverd, chloorvrij en verwarmd tussen de 35 en 37 graden.
 7. Hydrotherapie is erg intensief en is niet te vergelijken met douchen thuis.
 8. De duur van de hydrotherapie is maar net wat je baby aan kan. De eerste keren kan de duur van een floatsessie rond de 8 minuten liggen. De kleinste baby’s houden het vaak het langst vol! Dit komt doordat de zwemreflexen nog sterker aanwezig zijn.
 9. We beslissen per baby of we de bubbels aanzetten tijdens een floatsessie. Bubbels zijn veel intensiever voor je baby. Het kan dus zijn dat bij het 2e of 3e bezoek de bubbels aangaan.
 10. Daarnaast raden wij het zeker af om je baby te lang in het water te laten en bijvoorbeeld te wachten tot je baby huilt. We gaan namelijk na het floaten ook nog masseren en wanneer je baby te moe is, raakt je baby overprikkeld.
 11. Na de floatsessie starten we met de babymassage. De babymassage wordt door mama of papa gegeven.

Veelgestelde vragen

Is dit ook geschikt voor premature baby’s?

Juist voor te vroeg geboren baby’s is dit geschikt. Het speciaal gezuiverde water is met uitstek geschikt voor tere, allergie gevoelige huidjes. Daarnaast word het groei en immuunsysteem gestimuleerd, dit is wetenschappelijk onderzocht.

Wat is het toegestaan aantal bezoekers?

La Vie Baby Welness is een rustige omgeving. Daarom raden wij aan om met 2 personen per baby te komen. Hoe minder mensen, hoe minder prikkels en hoe meer ontspannen voor jou baby. Wil je toch met meer mensen komen? Geen probleem, geef ons wel van te voren even een seintje via de app.

Wat kan ik verwachten met een magnesium massage?

Magnesium kan op verschillende manieren gebruikt worden tijdens de zwangerschap. Voor dagelijks gebruik kan olie over de armen en schouders/buik en benen gemasseerd worden. Bij harde buiken kan de buik ingemasseerd worden met olie of gel. Laat de magnesium vervolgens 10 minuten intrekken. Een magnesiummassage kan helpen tegen een stijve nek- en schouderspieren als gevolg van een andere lichaamshouding. Masseer de gel in met strijkende bewegingen en laat vervolgens de gel 10 minuten inwerken. In bad gaan met magnesiumkristallen kan helpen tegen onrustgevoelens en slaapstoringen. Het warme warme water in combinatie met de magnesium zorgt voor rust, kracht en energie. Wanneer het bad teveel tijd kost, kan een voetenbad met magnesium een soortgelijke oplossing zijn. Magnesium olie kan een klein beetje prikken op de huid.

Hoe zit het met vaccinaties en ziektes

Is je baby net gevaccineerd? Dan raden we een sessie binnen de eerste 24 uur af. In geval van ziekte, is een sessie in onze babywellness niet toegestaan. Neem tijdig contact met ons op en we plannen een nieuwe datum.

Hoe laat word ik verwacht?

Wij verwachten jullie stipt op tijd. Zo kunnen wij in alle rust de voorgaande sessie afronden en op tijd aan de sessie starten. Het kan zijn dat wij met een zwangerschapsmassage bezig zijn, en dan is de deur op slot. Je kunt dan plaats nemen op de stoelen buiten. We komen er zo spoedig mogelijk aan. Voor onze deur zijn enkele parkeerplekken, helaas zijn deze vaak bezet. Maar op 150 meter lopen zijn er genoeg parkeerplekken bij de Albert Heijn: Het adres van deze parkeerplaats: Sint Antonius 35 – 8601HK – SNEEK. Gratis parkeren is mogelijk op het plein aan de Bolswarderweg tegenover Snackbar van der Wal bij de Texaco.

Hoe bereid ik mij en mijn kleine voor op een sessie?

Zorg dat je baby'tje zijn/haar voeding een 25 minuten van te voren heeft gekregen. Wij adviseren om maximaal 25 minuten voor de sessie je baby te voeden. Floaten op een lege maag willen baby’tjes vaak niet. Na een bezoek slapen de meeste baby’s erg lang. Probeer geen slaapje over te slaan of thuis minder voeding te geven dan normaal. Dit werkt vaak in het nadeel voor zowel jou als je baby. Na en/of tijdens de sessie kan er meestal nog voeding worden gegeven in onze zithoek. Tip: probeer voor een bezoek geen drukke activiteiten te ondernemen. Lunchen of shoppen kan voor te veel prikkels zorgen wat in de avond resulteert in onrust en huilen. Voor een sessie breng je je gebruikelijke luier mee. De zwemluiers verzorgen wij. Voeding voor na de sessie, zelfs als de baby voor de sessie gegeten heeft kan het zijn dat hij/zij erna alweer honger heeft. Dit is normaal na het drijven. Wij vragen enkel om je vertrouwde luiers mee te brengen. Jij kent het huidje van de baby als de beste, gebruik hierbij het materiaal die hij/zij gewend is. Verder hoeven jullie aan niets te denken. Wij zorgen voor jullie. Warme handdoeken en zwemluiers. Tip voor de ouder: trek luchtige kleding aan, in onze wellness is het lekker warm.

Online Shop

Heb jij iets online bij ons besteld, dit zal binnen 1 t/m 5 werkdagen geleverd worden. Heb je iets bij ons besteld via onze online shop, maar is het toch niet wat jij er van verwachtte? Je kan het bij ons binnen 14 dagen retourneren. De verzendkosten zijn alleen wel voor jezelf. Retourneren bij ons in La Vie is gratis.

Ik heb een rittenkaart, hoe plan ik mijn afspraak online?

Voor zowel de massages als de floats kan je bij ons een rittenkaart kopen. Hoe grotere rittenkaart je koopt, hoe goedkoper de sessies zijn. Op de rittenkaart komt een code te staan waarmee de korting online verrekend wordt. Zorg er wel voor bij het online boeken dat je de desbetreffende rittenkaart aanklikt en niet de La Vie Float of Zwangerschapsmassage. De code zal namelijk bij die diensten niet werken.

Afspraak annuleren / No show

Er kan altijd iets tussenkomen, wat je niet hebt kunnen voorzien. Wanneer je je sessie wilt annuleren, neem je tijdig (24 uur van te voren) contact met ons op. Na het annuleren kan je binnen 14 dagen de afspraak opnieuw inplannen. Hier ben je zelf verantwoordelijk voor. Kom je niet opdagen op je afspraak dan rekenen wij de volledige sessie. Ben je te laat met het afmelden van je afspraak? Dan rekenen wij een tarief van €30,-. Dit kost ons niet alleen tijd, maar wij maken hierdoor hoge kosten in verband met voorbereidingen. Heb je een voordeelpakket aangeschaft en je komt niet opdagen zonder annulering? Dan vervalt ook de niet nagekomen sessie van je pakketkaart.